Нощта срещу  е една от нощите, в които небето се

...
Нощта срещу  е една от нощите, в които небето се
Коментари Харесай

Днес започват трите най-магически дни от годината: В полунощ водата чува и сбъдва желания

Нощта против  е една от нощите, в които небето се отваря и всеки човек с чисто сърце може да насочи своята молитва към Бог.

Смята се, че на този ден завършва интервалът на 12-те свещенни дни - интервалът на галактически безпорядък, когато демонични сили бродят по Земята. В християнския смисъл това са " некръстените " дни, в които новороденият Исус Христос не е получил към момента Светото Кръщене. Смята се, че в нощта на Зимния Кръстовден против Йордановден, небето се отваря, само че единствено праведните могат да го видят и пожелаят ли си нещо ще се сбъдне. Вярва се, че на този ден животните и птиците проговарят с човешки глас, а всички реки и поточета стопират за момент, с цел да се пречистят и потекат още веднъж. В Родопите в тази нощ ветровете се бият между тях.

Старите българи са вярвали, че на границата сред земния и отвъдния свят тече Реката на живота. Мястото, където душата се “измива ” за последно, “съблича ” тялото си и пречистена поема по Пътя към Бога си. Знаели са, че Водата пречиства, лекува и помни. Затова множеството от обредите са свързани с дейности и наричания, отправени към, от и за Водата: Мълчана вода, Жива вода, Кадена вода, Наречена вода, Умна вода, Мъчна вода, Любена вода, Вречена вода, Здрава вода…

Празникът Водици е разграничен на три елементи като стартира от 5-ти януари вечерта, когато в среднощ “потайна доба ” небето се разтваря и самичък Бога застава на Портата и “изпълнява предпочитание ”. Това е Нощта на Мълчаната вода: Изнася се съд с чиста вода, която цяла нощ “мълчи ” под звездите. И всеки, който желае “сбъдване ” в среднощ, до тази вода изрича най-голямото си и мощно предпочитание. Водата и Бога го чуват и го „ сбъдват ”! Наричат го ДА БЪДЕ!

Помислите кое е най-голямото ви предпочитание и го изречете на глас пред водата. Притихнете и постойте с нея. Опитайте се да си визиите по какъв начин ще наподобява животът ви, когато тъкмо това предпочитание бъде изпълнено. Опитайте се „ да видите “ тази картина във вашата вода. И още веднъж на глас кажите най-старото и мощно наричане: " Реченото ми да бъде сторено! "

После покрийте водата с чиста забрадка (по опция бяла) и се приберете. Когато се събудиите сутринта на 6 януари, първо идете при водата си. Измийте си очите с нея и с доста любов отпийте от вашето СБЪДВАНЕ. После пак… Склонете чело пред водата и й благодарете. След това я приберете. Можете да я изпиете цялата или по-малко, да наръсите с останалото от нея дома си, да полеете цвете. Това е НАРЕЧЕНА вода и тя ще носи силата на желанието ви. Силата й е право пропорционална на страстта, която сте вложили в нея и на количеството Вяра, изпълваща душата ви.

6-ти януари е Мъжки водици.

Млади мъже се хвърлят в реката за здраве и “мъжка мощ ”, а мъжки отрочета до една година се изкъпват в студена вода, с цел да станат мъже. Хвърлянето на Кръста е доста остарял, предхристиянски бит, който символизира връщането на Животворното начало на водата. За това на този ден водата лекува и заздравява и всеки желае да умие болест и грях на Живата вода!

7-ми януари е Женски водици.

На този ден се къпят млади дами и женски отрочета до една година. Тъй като женската вътрешност носи Силата на сътворението, дамите понасят котли с Жива вода от “къпаните ” реки и ръсят с тях за здраве и Благоденствие. Жените са Водичарки, Совойници. В някои региони на този ден още веднъж се гадае и предсказва за обич и забременяване.

На 7-ми януари свършват всички коледни празници и женското и мъжкото начало се сплотяват от Водата и Сътворението. Започва сватбения интервал! 

А ето и още  по какъв начин да наречеш водата си.

Е, вие намислихте ли си предпочитание? Ние да! Магията е във вашите ръце!
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР